dimecres, 3 d’octubre del 2012


Setmana de lluita 
Manifestació a Esparreguera d’estudiants 
a la Plaça de l’Ajuntament 








El col·lectiu Rock-Manía i els estudiants esparreguerins Joan Carrillo y Jordi Gutierrez ens fan arrivar aquesta informació tot convidant-nos a participar en la manifestació prevista pel proper dimecres 17 d’octubre de 2012 a les 16:45 hores, a la plaça de l’Ajuntament d’Esparreguera. 

Ens diuen: 

En tan sols vuit mesos de govern, el Partit Popular, amb la complicitat i el suport de CiU, ha retallat drets històrics dels treballadors i la joventut que van ser arrencats a través de dures lluites contra la dictadura franquista i en els anys posteriors. Aquesta política, suposadament “anticrisi”, només té una finalitat: mantenir els sagrats beneficis de la gran banca, els grans empresaris i els poders econòmics de sempre. Són mesures per satisfer l’ànsia de lucre dels capitalistes, mentre es provoca l’empobriment general de la població, l’acomiadament de desenes de milers de treballadors i el desmantellament de l’ensenyament i la sanitat pública. 

En tota aquesta ofensiva, els joves ens portem una de les pitjors parts: sotmesos a un atur brutal (amb taxes de desocupació que superen el 50%), ara pretenen acabar amb el nostre dret a una ensenyament públic, gratuït i de qualitat. 

Al Ministeri d’Educació no s’han conformat amb retallades salvatges de prop de 4.000 milions d’euros a l’escola pública, sinó que també ha aprovat una autèntica contrareforma educativa. 

El passat mes de juliol, el ministre José Ignacio Wert donava instruccions a les comunitats autònomes per aplicar el paquet de retallades i feia pública la major contrareforma educativa de l’última dècada. En aquest pla global el PP planteja una autèntica demolició del nostre dret a rebre un ensenyament públic digne i gratuït. CiU a Catalunya a la pràctica ha subscrit i impulsat aquests atacs. Entre les mesures plantejades destaquen: 

Creació de noves selectivitats econòmiques i acadèmiques per accedir a l’FP de Grau Superior i a la universitat. Pujada de taxes universitàries de fins a un 66% respecte el curs passat. Acomiadament salvatge de més de 50.000 professors dels centres d’estudi i universitats de tot l’estat.