dijous, 17 d’octubre del 2013

INVITACIÓ

Debat al CCCB  
Del 19 d'octubre a l'11 de novembre de 2013 www.cccb.org


Dissabte 19 d'octubre, a les 19.30h 
EL RISC I EL PERILL. QUÈ PODEM APRENDRE DE LES SOCIETATS TRADICIONALS? 

La diversitat de les cultures humanes mostra com la nostra espècie ha buscat diferents formes per adaptar-se i sobreviure en tot tipus d'entorns. Les cultures tradicionals, cada cop més minoritàries per l'expansió del model de vida occidental, són una font molt valuosa per entendre la gran variabilitat d'eines culturals que l'espècie humana ha estat capaç de desenvolupar. Les llengües, els costums, l'alimentació, les relacions socials, tot el que conforma cada cultura és un exemple reeixit de com ser humà. Jared Diamond ens proposa una aproximació a allò que podem aprendre de les cultures tradicionals, fugint de la seva idealització o de la seva marginació, i entenent que en aquesta diversitat es troben les claus pel futur de la nostra espècie. 


Jared Diamond, biòleg, fisiòleg, i biogeògraf és una referència en els camps de l'antropologia, la biologia, l'ecologia, la lingüística, la genètica i la història. El seu llibre Armas, gérmenes y acero. Breve historia de la humanidad en los últimos trece mil años (Debate, 2004), li va merèixer un premi Pulitzer l'any 1998. Acaba de publicar en castellà El mundo hasta ayer. ¿Qué podemos aprender de las sociedades tradicionales? (Debate, 2013).

Moderador: Joan domènec Ros, catedràtic d'ecologia a la Universitat de Barcelona i president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). El 2006 va rebre la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya al mèrit científic i tecnològic.

Els debats del CCCB són enregistrats en vídeo i posteriorment consultables al nostre  web i a  l'Arxiu CCCB  
Segueix el debat a la xarxa: al blog VEUS CCCB i #Evolució i Cultura
Informació: Hi haurà servei de traducció simultània al català 
Entrada: 3 € Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta  
Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada (tel. 902 101 212 / www.telentrada.com) 
El CCCB es reserva el dret de modificar la programació per causes alienes a l'organització. CCCB, Montalegre, 5 – 08001 Barcelona  
Tel. 933 064 133 / cursos@cccb.org / www.cccb.org


Rebut el dimecres 16 d’octubre de 2013 a les 15:29